Dagfinn Nordbø og
Det Norske Poesi&Satireorkester

kr 200,- / 13.02.10 21:00 Del denne siden

”En klubbforestilling av klasse” (Mona Levin, Aftenposten) Aftenpostens anmelder var storfornøyd etter Dagfinn Nordbø og Det Norske Poesi & Satireorkesters første opptreden på Herr Nilsen i oktober 2009:

”Poesien og satiren går hånd i hånd. Enkelte ganger er riktignok hendene iført slåsshansker, andre ganger silke – nå og da begge deler på samme tid. Mange får seg en på trynet, men underveis er det også rom for overraskelser, spissfindig- og underfundigheter, ømme tær og ømme hjerter. For ikke å snakke om musikken: medrivende, diskret, kommenterende jazzklang fra enere i faget: pianist og komponist Vigleik Storaas og bassist og komponist Gaute Storaas. Dertil den meget sjarmerende norske Cornelis Vreeswijk-kloningen Yngve Fritjof Kristiansen med gitar og tekst – han betegner seg som ”silly singer” – og ”debutanten” Dagfinn Nordbø, en av landets skarpeste og politisk mest ukorrekte tekstforfattere som nå tar skrittet opp på scenen. Sammen skaper disse fire en klubbforestilling av klasse. Fra Nordbø kommer ikke et uspisset ord, derimot mange befriende urovekkende meninger (de har kostet ham jobben både her og der, viser det seg), og virkningen blir humørfylt overraskende når han avslører at han egentlig vil være Odd Børretzen, egentlig vil sitte for evig i en bar og tenke snille tanker til bluesmusikk, eller aller helst være en snill gammel dame.”

Tilbake på Herr Nilsen 13 februar med masse nytt materiale!

Dagfinn Nordbø har i den siste tilbrakt mye tid i Frankrike og produsert metervis med nytt materiale for orkesteret, og Yngves reportoar er også fornyet. Gled dere for eksempel til Dagfinn og Yngves fellesnummer ”Bønn til pave Benedictus”, en dadaistisk, bramfri bønn til Guds Rottweiler, fremført som katolsk liturgi og med helt spesielle hodeplagg. Velkommen til Herr Nilsen 13.februar!

Dagfinn Nordbø, funny guy

Yngve Fritjof Kristiansen, silly singer
Gaute Storaas, snappy bass
Vigleik Storaas, virtuoso piano

Dagfinn Nordbø, kjent som tekstforfatter for Hallo i Uken og en rekke av landets beste komikere, tar steget opp på scenen og framfører en helt annen type nyskrevet satire – til originalkomponert jazzmusikk. Yngve Fritjof Kristiansen er idag blant Nordens fremste Vreeswijk-tolkere, og den eneste som har Vreeswijk-stiftelsens tillatelse til å tonsette Cornelis etterlatte tekster. I Det Norske Poesi&Satireorkester fremfører Yngve egne komposisjoner. Vigleik Storaas er velkjent for det jazzelskende publikum som en kresen pianist og komponist, med flere kritikerrroste CD-utgivelser og samarbeid med størrelser som blant andre Karin Krog, John Surman, NHØP, Terje Rypdal og Jack DeJohnette.

Komponist Gaute Storaas startet som bassist, utdannet seg ved Berklee og har de siste tyve årene fått en meget respektert navn innenfor de fleste musikalske genre som komponist, arrangør og utøver. Her snakker vi om en mann som den ene dagen jobber med Wenche Myhre og dagen etter skriver strykearrangement for Dimmu Borgir! Til Herr Nilsen har Gaute med seg kontrabassen - og nykomponert jazzmusikk.