Watermelon Slim & The Workers og Bluegrass Boogiemen (Østkanten Bluesklubb & NOBMA)

kr 250,- / 11.06.10 21:00 Del denne siden

Dette blir en opplevelse!! Ingen ringere enn legendariske Watermelon Slim & The Workers kommer til Herr Nilsen. Dette blir en kanonkveld, der legenden deler kvelden med et av verdens beste bluegrassband Bluegrass Boogiemen (NL).

kl 21.00 Bluegrass Boogiemen
Bluegrass Boogiemen er fra Utrecht i Holland, og har spillt flere ganger spilt i Norge på bl.a. Norsk Country-Treff i Breim samt at Red Planet hadde disse 5 herrene med på sin Rock, Country og Bluegrass-Festival, Brand New Opry på Parkteatret i Oslo i 2006.

De skapte furore og vill jubel med sin svært så autentiske opptreden og stilmessige tilnærming til sjangeren, med 5 fem mann på mandolin, banjo, fele, akkustisk gitar og kontrabass, alle samlet til sang rundt – 1 – mikrofon, en gammel Audio Technica 4033, slik de hadde i gamle dager.
For vår del blir det ikke bedre enn dette her og vi skjønner at Bluegrass ikke nødvendigvis må være fra USA for å være bra. Bluegrass Boogiemen har spilt verden rundt siden 1990 og flere ganger teamet opp med sine helter fra gamle dager.

kl 22.30 Watermelon Slim

Denne uortodokse gitaristen, William ”Watermelon Slim” Homans vant to ”Blues Music Awards” i 2008 – beste CD og beste Bluesband. Slim og hans band er inkarnasjonen av de dypeste og mest opprinnelige røttene i amerikansk musikk. Watermelon Slim har spilt over hele USA, Europa og Sørøst-Asia. Han har hatt samarbeid med stjerner som Bonnie Raitt, Robert Cray, Jack Dupree. Sammen med Michael Newberry(trommer), Ronnie Mack(gitar) og Cliff Belcher(bass), er Watermelon Slim & The Workers et av de mest etterspurte bluesband i USA og Europa i dag.

"Watermelon Slim er inkarnasjonen av de dypeste og mest opprinnelige røttene i amerikansk musikk. Kombiner Jimmie Rodgers, hele Carter-familien og Bob Wills med Blind Lemon, Sonny Boy Williamson og Wilson Pickett – da har du Slim – en klimprende, syngende Okie-dynamo som det bare finnes én av."
Med denne attesten fra Jerry Wexler, Atlantic records' legendariske produsent som sto bak alt fra Big Joe Turner og Ray Charles til Wilson Pickett og Aretha Franklin, er Watermelon Slim for alvor sluppet løs på den internasjonale roots- og bluesverden.