Nisse Sandstrøm/Knut Riisnæs kvintett

Inngang kr 220,- / musiker/student kr 110,- / 02.02.19 16:00 Del denne siden

Nisse Sandstrøm & Knut Riisnæs - tenorsaksofon
Ben Besiakov - piano
Hans Backenroth - bass
Tom Olstad - trommer

Her får vi et ekte "Tenor Meeting" mellom to av skandinavias største: svenske Nisse Sandstrøm og vår egen Knut Riisnæs. Kompet består av en hel-skandinavisk trio, med Ben Besiakov (DK) piano, Hans Backenroth (S) bass og Tom Olstad, trommer.

Nisse Sandstrøm har tilhørt den svenske jazzeliten siden 1960-tallet, han har mottatt flere priser, og samarbeidet med bl.a. Monica Zetterlund, Red Mitchell og Egil «Bop» Johansen. Her hjemme er han også velkjent for sitt lange samarbeid med Egil Kapstad og Jan Erik Vold.

Knut Riisnæs trenger vel ingen nærmere presentasjon for Oslo jazzforum sitt publikum, velkjent som han er både med egen kvartett og fra mange andre konstellasjoner. Han blir med rette kalt en bauta i norsk jazz og har mottatt en rekke priser og utmerkelser.

Ben Besiakov er også en kjent og kjær gjest, med sitt groovy og alltid swingende pianospill og en imponerende merittliste innen dansk jazz.

Hans Backenroth har vært Sveriges mest etterspurte bassist i en årrekke og har spilt med omtrent alle store legender i svensk jazz, som Monica Zetterlund, Arne Domnerus, Kjell Øhman, Putte Wickmann, Bernt Rosengren med flere. Han har de siste årene vært å høre på Herr Nilsen flere ganger.

Tom Olstad er godt kjent som en trommeslager som har medvirket i uttallige band og han har i mange år spilt med bl.a. Karin Krog, Knut Riisnæs og Vidar Johansen, for å nevne noen.

Det forventes en hardtswingende ettermiddag og repertoaret vil i stor grad være hentet fra "The Great American Songbook."