Foto: Andreas Roksvåg

Son Of Light & The Futurists

Kr 180,- + avg. / 25.08.16 21:00 Del denne siden

Son Of Light & The Futurists er det organiske prosjektet til SOL, der elektronikken møter det klassiske i en blend du sjelden møter hos rap-acts som bruker band. En av Norges råeste Ska-trommiser, Øystein Bergsvik (Bitu & The Bandits, Karin Park, Haddy N´jie, Queendom, m.fl.), sammen med den afrosentriske, multi-rytmiske trommisen Øystein Hvamen Rasmussen (Goylem, m.m.) og tangentist André Viervoll (Urørt-vinner Cezinando, Noora Noor, Queendom, m.m.), leverer de en eksplosiv tirade av melodiøs, sjelfull, ned-i-gryta hiphop, komplettert av en av Norges mest lyriske rappere.

Son of light (André Hadland, f. 30.01.1975 fra Mandal, tidligere kjent som N-LightN) er etter hvert blitt en slags nestor innen norsk hiphop. Den Spellemann-nominerte (1997, for albumet ”Deep Green” og i 2012 for albumet "War Of the Words") rapperen har holdt det gående siden 1994, da han spilte inn sin første demo i studioet til den meritterte produsenten Tommy Tee. 
 Det betyr at han kan skilte med 20 år som artist.

I 2016/2017 er Son of Light like travelt opptatt som han har vært i hele sin lange og mangefasetterte karriere. Han slipper en ny engelskspråklig EP, et album med soulsangeren Numa Edema (A-listet på P1 i tre måneder (!!) med singelen "Delta Man), et album med supergruppen Hemmelig Sekt, et album med DJ Kimichi og den sør-afrikanske rapperen Vuyo og dukker opp på den lovende soul-sangerinnen Nosizwes soloalbum – i tillegg til en rekke andre prosjekter. Det er et fåtall artister som klarer å holde liv i karrieren over så lang tid. Det må noe ekstra til, en indre driv og kjærlighet til kunsten man holder på med. 
 Man må også ha mange ben å stå på.

Son of light har samarbeidet på tvers av sjangrer hele sin karriere. Hans verdier og positive holdning har ført til samarbeid med et bredt spekter av artister, norske så vel som internasjonale. Son of Light har jobbet med jazzartister som Helen Eriksen og Nils Petter Molvær, pop-orienterte artister som Susanne Sundfør og Madcon og elektroniske artister som Sandra Kolstad og Sprutbass.

Men først og fremst har han gjort en rekke gjesteopptredener på hiphop-plater med ulike artister fra Sverige, Danmark, Frankrike, England, Nederland og USA. Det er hiphop som gjelder for denne mannen, men som man skjønner er Son of Light en artist med mange hatter.

Ved siden av et utall Norges- og utenlandsturnéer i forskjellige sammenhenger, har Son of Light også klokket inn over 200 konserter i regi av Den kulturelle skolesekken og Rikskonsertene. Samfunnsansvaret preger med andre ord ikke bare tekstuniverset hans, men resulterer også i konkret handling. 
 I tillegg til god karma har dette også gitt ham en eksepsjonell live-erfaring. 


Son of light har også spilt mange konserter rundt om i verden. Cape Town i SørAfrika, Manila på Filipinene, SXSW i Austin, Texas, New York, London, Moskva - i tillegg til en tre-ukers turnè i Kina i mai 2015! Listen er lang, altfor lang til å liste opp her. I motsetning til mange andre artister innen hip hop, så henter Son of Light mye av inspirasjon til tekstene sine fra naturen og forfattere som E. A. Poe og William Blake.

I 2011 slapp han albumet ”War of the Words”, som ble spilt inn og produsert hos Tommy Tee. Den legendariske amerikanske rapperen Talib Kweli gjestet sågar på et av kuttene.

”I tillegg” har vært umulig å ikke bruke mye i denne teksten. Det sier i grunn ganske det meste om Son of Light.