Herr Nilsen


New Jordal Swingers

Kr 300,- / 20.11.14 21:00 Del denne siden

Siden platedebuten i 1974 har New Jordal Swingers holdt det gående både på scenen og på plate. Gjennom store deler av disse årene har de vært blant våre absolutt mest kjente og verdsatte artister. I anledning 40-års-markeringen blir en rekke av gruppens opprinnelige album nå gjort tilgjengelig digitalt. Men ikke nok med det: Store mengder med tidligere ikke utgitte innspillinger blir også utgitt digitalt – til glede for gruppens mange tilhengere. Denne kvelden kan du for første gang høre New Jordal Swingers på byens beste klubbscene!

Elvis Costello sier: «I hver generasjon er det noens ansvar å videreføre arven til neste generasjon». I Norge fikk mange sitt første møte med rock’n’roll da de hørte New Jordal Swingers på scenen og på plate. Mange av inspirasjonskildene til dette bandet, og ikke minst til låtskriver Eigil Berg, skinner nå gjennom på denne jubileumsutgivelsen 40 år etter NJS’ platedebut.

To av norsk rocks fremste gitarlegender, Svein Finjarn og Bjørn Kristiansen, begge med god fartstid også innen NJS på 70- og 80-tallet, er nå for første gang med på samme plate i NJS, sammen med John Kolloen, Ole Marius Melhuus og Eigil Berg på NJS’ nye album «11 sanger». Produsent Kyrre Fritzner pakker det hele inn i et nytt og spennende lydlandskap uten å miste bandets særpreg og identitet.

Flere av låtene på NJS’ nye album gjenspeiler «bilder fra gutterommet». Her får vi bl.a.:
• Tanker rundt møtet med det mange oppfatter som rockens Mekka («Graceland»)
• En pianobasert hyllest til påvirkningen fra New Orleans («Svart magi»)
• Klare musikkreferenser til en av Ricky Nelsons kultklassikere («Balladen om «Lonesome Town»)
• Tanker rundt et gjensyn med barndommens Disney-kavalkader på TV i jula («Disney-jul», en duett med Eigil Berg og gjesteartist Trond Granlund)
• Twangy sørstats-swamp som røper påvirkning fra selveste Tony Joe White («Mannen med den blå gitar»)
• En kommentar til de stadige oppfordringene om å «samle bandet igjen» («En siste runde»)

De som kjenner sin rock-historie vil nikke gjenkjennende til twangy gitarer, klassiske Chuck Berry-licks og Marvin-aktige gitaranslag, mens Berg og Finjarn gjenoppfrisker Everly Brothers-påvirkningen i en oppsummering av egne karriérer i vokal-duetten «Mer enn okey». Balladen «Så fin du er» ligger allerede godt an til klassikerstatus innen sjangeren, og vi kan til og med ane et snev av Phil Spectors klassiske og innholdsrike produksjonsteknikk i avslutningssporet «Enda en sommer».

NJS’ gamle plateselskap Universal markerer NJS-jubileet med å utgi 12 NJS-album med tidligere stoff digitalt, mens Grammofon stolt kan presentere de nye NJS-innspillingene både på CD og digitalt fra disse veteranene i norsk rock; Eigil Berg, John Kolloen, Svein Finjarn, Bjørn Kristiansen og Ole Marius Melhuus. Alle de 11 låtene er signert Eigil Berg, og tre av dem er co-kreditert Ingvar Hovland (Vamp, Lars Martin Myhre etc.) på tekstsiden.

Det blir «Enda en sommer» for NJS i 2014. Bodø er besøkt, Tromsø står for tur, i tillegg til spredte festivalopptredener i jubileumsåret. 40 års fartstid, drøyt 4.000 opptredener, drøyt 20 album og like mange salgstroféer (til sammen over en millon solgte!) bekrefter NJS’ status som en institusjon i norsk pop og rock her hjemme. Dette er et band som viser at de fortsatt leverer når de nå i jubileumsåret 2014 også presenterer helt nye innspillinger med albumet «11 sanger»!

Program

neste ti konserter

Lørdag 24.02.18 16:00

Kjeld Lauritsen trio

Lørdag 24.02.18 22:00

Hayseed

Søndag 25.02.18 19:30

Spellemannbluesfest med Daniel Eriksen & Stig Sjøstrøm

Mandag 26.02.18 20:00

Lars Erik Gudims Orkester m/ Odd René Andersen

Tirsdag 27.02.18 21:00

Tirsdagsjammen

Onsdag 28.02.18 20:00

Seamus Blake kvartett

Torsdag 01.03.18 21:00

Bluegrassaften: The Fretworkers m/venner + jam

Fredag 02.03.18 22:00

Østkanten Bluesklubb: Bryggerigangen Bluesband

Lørdag 03.03.18 16:00

Trio De Janeiro

Lørdag 03.03.18 22:00

Vintage Radio

Hele programmet