Foto: Øivind Eide

Amund Enger

kr 150,- / 19.10.10 21:00 Del denne siden

Amund Enger har markert seg både som artist og bakmann i norsk musikkliv siden tidlig på 1980-tallet, men allerede på 70-tallet la folk merke til han. I datidens Idol, "Chans til sjansen" i det svensk-norske tv-programmet "Hylands Hörna", var Amund i 1972 finalist sammen med Anita Skorgan. Samme år fikk han lappen og sin første bil; Volvo Amazon. I 1975 møter han et av sine store idoler, Art Garfunkel. De to holdt en legendarisk intimkonsert på Bardøla Høgfjellshotell.

Amund Enger platedebuterte med LP-en "Natt alene" i 1981 og fulgte opp med "Hvis jeg..." i 1983. Mellom de to platene turnerte han tre måneder i USA i 1982. I 1985 deltok han som artist og komponist i den norske finalen av Melodi Grand Prix med låta "Oh-la-la" og fulgte opp med ny deltagelse som komponist i 1987 med låta "I samme båt" som ble fremført av Sigvart Dagsland. Året ble aktivt på mange andre måter også; han ble far til Eskil og musikal-debuterte i "Sommer i Tyrol" sammen med Rolv Wesenlund. I 1987 spilte han på nytt i musikal, nå studentlederen Enjolras i "Les Miserables". De neste årene ble det flere slike roller i bl.a. "Grease", "Jungelboken" og "Jesus Christ Superstar". Gjennom hele 90-tallet og frem til 2003 var han frontfigur i bandet Mrs. Robinson.

Amund Enger har i alle disse årene også skrevet sanger for andre artister.

I 2005 ga Maria Arredondo ut julehiten "Himmel på jord" som han skrev sammen med Jan V. Johannessen. "A Glimpse of Happiness" var Amunds første album på mange år - og det første med engelske tekster. Det kom i 2006 og var den naturlige forløperen til det nye norskspråklige albumet "Håp". "Håp" er produsert av Giert Clausen og Håkon Iversen, to av Norges beste produsenter av akustisk norskspråklig musikk.